ОДЕССКАЯ НАЦИОНАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ПИЩЕВЫХ ТЕХНОЛОГИЙ Факультет технологии вина и нанобиотехнологий КАФЕДРА ТЕХНОЛОГИИ ВИНА И ЭНОЛОГИИ
  • Русский
  • Українська
  • English

ЧОМУ Я ОБРАЛА ПРОФЕСІЮ ВИНОРОБА?

ЧОМУ Я ОБРАЛА ПРОФЕСІЮ ВИНОРОБА? ОДЕССКАЯ НАЦИОНАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ПИЩЕВЫХ ТЕХНОЛОГИЙ
Факультет технологии вина, консервированных продуктов и товароведения – Кафедра технологии вина и энологии

Чому я обрала професію винороба? Чесно скажу – випадково: за своїм уявленням про цю професію, по фільмах, в яких висвітлювалася виноробна справа. Але провчившись рік в ОНАХТ на факультеті технології вина, консервованих продуктів та товарознавства, я ні на мить не пошкодувала про свій вибір, про те, що просто довірилась своїй інтуїції. Звісно, мене підкупила можливість поїхати у Францію на стажування! Це дійсно можливо! І я думаю, що ця поїздка дасть мені неоціненний професійний досвід та знання.

Більшість моїх однокласників поступили, як на мою думку, на досить банальні спеціальності. Проте, коли вони чують про мій вибір, про те, що я майбутній ВИНОРОБ, у них неодмінно на обличчі з`являється посмішка та здивування.

Всі в дитинстві мріють стати космонавтами, лікарями, економістами, юристами й навіть президентами… Я часто бачу як діти в нашому дворі грають в ці професії, але ніхто ніколи будучи дитиною не сказав: «Чур, я буду виноробом!». Тому, що ця професія не така популярна, як решта, проте це не робить її менш цікавою.

Винороб ¬– це не лише людина, що сидить на бочці з вином й келехом в руках. Це творча професія, що потребує великих зусиль й натхнення, адже ти навіть зможеш стати сомельє! А професіонали цієї справи високо цінуються й відповідно заробляють.

Тому всім, хто не хоче прожити своє життя під кальку, отримати цікаву професію, багато подорожувати й стати успішною людиною, я раджу вступати на факультет технології вина, консервованих продуктів та товарознавства!

Маркевич Лариса, студентка групи ТВКП-21