ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ФАКУЛЬТЕТ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА НАНОБІОТЕХНОЛОГІЙ КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ЕНОЛОГІЇ
  • Русский
  • Українська
  • English

ТЕМАТИКА НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Викладачі кафедри технології вина та енології проводять дослідження в різноманітних  напрямках.

 

Осипова Л.А. веде наукову роботу, пов’язану з розробкою інноваційних технологій вин і функціональних напоїв на основі виноградної, плодово-ягідної і пряно-ароматичної рослинної сировини:

  • наукове обґрунтування ефективної переробки виноградного, плодово-ягідного і пряно-ароматичного рослинної сировини;
  • оптимізація процесу кріофракціонування виноградних вин з різними показниками хімічного складу;
  • розробка інноваційних технологій вин і напоїв з профілактично-лікувальними властивостями;
  • визначення констант термостійкості мікроорганізмів для розробки науково обґрунтованих параметрів теплової обробки напівсухих і напівсолодких вин, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв;
  • розробка інноваційних технологій переробки вторинної сировини виноробства.

 

Ткаченко О.Б. – сфера наукових інтересів:

  • роль сенсорного аналізу в процесі формування якості вина;
  • сучасні аспекти сенсорного аналізу у виробництві вин;
  • розробка теруару з урахуванням умов України

 

Калмикова І.С. – основні напрямки наукової діяльності:

  • удосконалення технології червоних столових вин з сортів винограду Одеського регіону;
  • комплексна оцінка якості винограду і вина;
  • вивчення можливості використання у виноробстві сорбційних препаратів і стабілізаторів біологічного походження;
  • удосконалення технологій та розробка рецептур нових видів лікеро-горілчаних виробів та слабоалкогольних напоїв.

 

Мельник І.В. – основні напрямки наукової діяльності:

  • наукові основи забезпечення технологічної стабільності виноградних вин при обробці новими, нетрадиційними інгредієнтами рослинного походження;
  • розробка рецептур вермутів з використанням вітчизняної сировини;
  • розробка слабоалкогольних напоїв на основі пива;
  • удосконалення технологічних процесів (фільтрації, стабілізації, підготовки води) в технології пива;
  • розробка технології пива з використанням нетрадиційної сировини.

 

Радіонова О.В. – основні напрямки наукової діяльності:

  • розробка технологій для концентрування виноградних сусел і вин в умовах сучасних підприємств;
  • удосконалення низькотемпературної технології слабоалкогольних і десертних напоїв на основі виноградних вин.

 

Ходаков О.Л. – сфера наукових інтересів:

  • оцінка можливості приготування ігристих вин як з класичних шампанських, так і деяких нетрадиційних сортів винограду, а також з винограду різного ступеня стиглості;
  • розробка критеріїв придатності виноматеріалів для використання у виробництві ігристих вин;
  • технологічна оцінка використання ферментних препаратів для виробництва виноматеріалів та ін.

 

Лозовська Т.С. – основні напрямки наукової діяльності:

  • розробка технологій сиропів, лікерів, сидрів на основі фруктової та ягідної сировини;
  • органічне виноробство.

 

Тринкаль О.В. – сфера наукових інтересів:

  • удосконалення технології білих столових вин з сортів винограду нової вітчизняної селекції.

 

Абрамова Т.Б. – сфера наукових інтересів:

  • дослідження впливу комплексної обробки нетрадиційними білковими речовинами з рослинної сировини і сучасними стабілізаторами на якісний склад столових виноматеріалів.

 

Ткаченко Л.О. – сфера наукових інтересів:

  • дослідження впливу комплексної обробки нетрадиційними білковими речовинами з рослинної сировини і сучасними стабілізаторами на якісний склад столових виноматеріалів.