Міжнародна робота на кафедрі ТВтаСА

  1. Oenoviti International Network 

У 2015 році ОНАХТ, зокрема кафедра ТВтаСА доєдналась до міжнародної мережі Oenoviti.

Oenoviti International Network – це міжнародне наукове співтовариство в області виноградарства і виноробства, що було засновано в 2010 році Університетом Бордо, і об’єднало більше 50 партнерів, серед яких є академічні установи, дослідницькі інститути та виробники з 23 країн світу, 5 континентів.

Серед академічних партнерів та дослідницьких інститутів визнані світові лідери: University of California, Davis, США; Institut des Sciences de la Vigne et du Vin (ISVV), University of Bordeaux, Villenave d' Ornon, Франція; The University of Adelaide, Австралія. Виробники представлені всесвітньовідомими Concha y Toro, Santiago de Chile, Чилі; Miguel Torres SA, Vilafranca del Penedes, Іспанія; SOGRAPE, Avintes, Португалія тощо.

У рамках мережі організовано 7 робочих груп за напрямами:

  • Розширена енологія.
  • Розширене виноградарство.
  • Зміна клімату.
  • Промисловий трансфер.
  • Менеджмент вина та туризм.
  • Вино та здоров’я.
  • Розвиток, стратегічне фінансування, міжнародні відносини.

ОНАХТ є єдиним партнером Oenoviti nternational Network в Україні.

Кожен рік мережа проводить наукові Симпозіуми та Генеральну Асамблею. У 2021 році ці події пройдуть на базі ОНАХТ та об’єднають міжнародних та українських фахівців усіх напрямків галузі: вирощування винограду, виробництва, допоміжних матеріалів, усіх каналів експорту/імпорту, маркетингу та безпосередньо продажів.

Посилання на сайт Oenoviti International Network: https://www.oenoviti.com/

2. Міжнародна академічна мобільність

Еразмус+ – це некомерційна програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту. Бюджет програми складає 14,7 млрд. євро.

Україна є країною Східного партнерства («Eastern Partnership countries») програми Еразмус + і має можливості брати участь у конкурсах відкритих для всіх країн-партнерів у рамках Міжнародного виміру програми.

Метою “Еразмус+” є сприяння стратегії “Європа 2020” щодо зростання, збільшення кількості робочих місць, соціальної справедливості та інтеграції, а також підтримка цілей ET 2020 – стратегічних рамок ЄС щодо освіти та професійної підготовки. Erasmus+ також має на меті сприяти сталому розвитку своїх партнерів у сфері вищої освіти та досягненню цілей Стратегії молоді ЄС.

Специфічні проблеми, що розглядаються в програмі, включають:

  • Зниження безробіття, особливо серед молоді.
  • Сприяння вивченню дорослих, особливо для нових навичок та навичок, необхідних для ринку праці.
  • Заохочення молоді до участі у європейській демократії.
  • Підтримка інновацій, співпраці та реформ.
  • Скорочення рівня школярів, що зупиняють навчання.
  • Сприяння співпраці та мобільності з країнами-партнерами ЄС.

За структурою ERASMUS+ у сфері Вищої освіти складається з чотирьох частин:

КА1: Мобільність студентів та працівників у вищій освіті

КА2: Співпраця задля інновацій

КА3: Підтримка реформ

Напрям Жан Моне

 

Кафедра ТВтаСА в рамках програми Erasmus+ напряму КА1 співпрацює з такими міжнародними ЗВО, як:

3. Наукові студентські проєкти

Вже другій рік поспіль Одеська національна академія харчових технологій в партнерстві з Університетом Гайзенхайму (Німеччина) отримують гранти від Німецької служби академічного обміну (DAAD https://www.daad-ukraine.org/uk/) на фінансування стипендій найкращим кандидатам. В 2020 році стипендії отримали 4 студенти для реалізації проекту “Formation of the image of local wines from the countries of the New Old World».

Про програму. Стипендійна програма Леонарда Ейлера створена для підтримки молодих науковців переважно в галузі інженерних та природничих наук, які займаються написанням дипломної, магістерської роботи або кандидатської дисертації. Стипендія у розмірі 150 Євро надається “sur place”, тобто в Україні, на строк 7-9 місяців. Наприкінці цього періоду всім стипендіатам оплачується одномісячна поїздка до Університету Гайзенхайму.

Цілі програми:

  • активізація контактів молодих дослідників / студентів з німецькими університетами
  • підвищення кваліфікації молодих дослідників
  • підтримка структурних змін в рамках Болонського процесу.

Теми, що буде розроблено студентами в рамках проекту:

  1. The formation of the image of Ukrainian wines in Ukraine
  2. The study of preferences of Ukrainian consumers of wine
  3. The formation of the image of Ukrainian wines in foreign markets
  4. Wine tourism in Ukraine

 

За додатковою інформацією звертайтесь до відповідальної за міжнародну роботу на кафедрі ТВтаСА – к.т.н., доцента Тітлової О.О.,

e-mail: titlova@ukr.net, тел. (063)-247-62-01