ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ФАКУЛЬТЕТ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ЕНОЛОГІЇ
  • Русский
  • Українська
  • English

НАУКОВІ ШКОЛИ І НАПРЯМКИ

Наукова школа «Науково-практичні основи створення інноваційних технологій вин і напоїв» була заснована професорами кафедри Олександром Олександровичем Преображенським і Володимиром Олександровичем Русакова.

nauch

Серед сучасних пріоритетних наукових напрямів кафедри можна відзначити наступні:

  • розробка та вдосконалення технології столових і кріплених вин різних категорій (молодих, з сортів винограду вітчизняної селекції, спеціальних);
  • вдосконалення технології шампанських та ігристих вин;
  • якісна ідентифікація вин з європейських і аборигенних сортів винограду, що росте в Україні, зокрема, в Одеському, Миколаївському, Херсонському регіонах;
  • розробка способів фізико-хімічної стабілізації вин нетрадиційними білковими речовинами з рослинної сировини і сучасними стабілізаторами;
  • обґрунтування і розробка технології кріофракціонування виноматеріалів;
  • розробка та удосконалення технології пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв;
  • науково-практичне обґрунтування технології вин і напоїв на основі виноградної, фруктово-ягідної та пряно-ароматичної рослинної сировини;
  • розробка інноваційних технологій ароматизованих вин і напоїв;
  • обґрунтування і розробка інноваційних технологій продуктів, в тому числі напоїв з функціональними властивостями, на основі вторинної сировини виноробства;
  • наукове обґрунтування параметрів теплової обробки, що забезпечує мікробіальну стійкість вин і напоїв.