Новини та події

15.08.2017 I Робоча дегустація ігристих вин в рамках магістерської роботи
news_15_08_17-1

15 серпня 2017 року рамках магістерської роботи студенка Лисенко Олени (науковий керівник – доцент кафедри технології вина і енології Олексій Леонідович Ходаков) пройшла робоча дегустація ігристих вин.

Детальніше

Публічна інформація

Детальніше

Оголошення

Просимо звернути увагу!

На сайті ТВтаЕ з’явилася нова рубрика

«Публічна інформація»

Детальніше

 

Галерея

Детальніше

Чому я вибрав професію «ВИНОРОБ»

Кьяра Сольдаті (Chiara Soldati)

головний винороб і
власниця легендарного п’ємонтського господарства La Scolca,
знаменитого своїм гаві Etichetta Nera

«Як мати спостерігає за розвитком сина, за тим, як змінюється його вигляд, його внутрішній світ, так я спостерігаю за розвитком вина»

Почему я выбрал профессию «ВИНОДЕЛ»У Кьяри Сольдаті, як у єдиної дитини процвітаючих батьків, було затишне дитинство, кращі школи, за якими прослідував університет Bocconi в Мілані.

Кьяра виросла на виноробні. В один прекрасний день тато Джорджо підійшов до неї і запитав: «Ти будеш займатися господарством чи як?». Відповідь «Чи як» не передбачалася. Спочатку Кьярі віддали весь PR будинку, потім вона стала допомагати мамі в роботі з експортними ринками, поки нарешті тато не пустив її в святая святих – на виноробню. Тепер вона займає посаду співкеруючого будинку La Scolca. І хоча вона не енолог за освітою, за технологічні процеси на виноробні відповідає саме вона, а допомагає їй в цьому звичайний технічний директор.

«Я працюю з 18 років. Я вивчала латинь і грецьку в класичному ліцеї і в той же час почала допомагати батькові на виноградниках. Він був дуже строгим і вимогливим, хотів переконатися, що я вибираю виноробство не на догоду йому, а тому що це мій особистий вибір. Мені давалися найскладніші завдання, я повинна була першою приходити на виноградник і останньої йти з погреба. Я встигла попрацювати на кожній дільниці і скрізь повинна була бути кращою, ніяких поблажок. Це було як на військовій службі, і сьогодні я дуже вдячна батькові за це.

pic05-2-2 Найбільше в процесі створення вина мені подобається спостерігати за його народженням і дорослішанням. Щороку це щось нове, магія. Ти торкаєшся винограду, куштуєш вино, яке тільки що перебродило, потім через кілька місяців куштуєш його в пляшці, куштуєш в різних кінцях світу…».

Кьяру дуже хвилює те, чи втримає вона фамільний бізнес на тій висоті, яку задали її дід і батько, які створили в генуезькій глушині з автохтонного білого сорту Кортезе вино світового класу. Сьогодні La Scolca Etichetta Nera – один із символів Італії, а сама Кьяра – громадянин світу, готовий поговорити про своє вино буквально з кожним, кому це цікаво: «Не тому що мені потрібна нова машина або яхта, а тому що La Scolca – це частина історії, частина культури, частина італійського стилю».

Детальніше