ТЕМАТИКА НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

план_ТВтаСА-на-2023-р.

Напрямок наукової діяльності кафедри Технології вина та сенсорного аналізу

Викладачі кафедри технології вина та сенсорного аналізу проводять дослідження в різноманітних  напрямках.

 

Ткаченко О.Б.  веде наукову роботу, пов’язану з : 

  • Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;
  • Сучасні аспекти сенсорного аналізу у виробництві вин;
  • Сучасні аспекти розвитку виноградарства і виноробства в умовах українських теруарів;
  • Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України;
  • Удосконалення технології коньяків та бренді України;
  • Удосконалення технології столових вин для сорту Рислінг Рейнський в умовах Півдня України;
  • Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова».

Каменева Н.В. – веде наукову роботу, пов’язану з: 

  • Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;
  • Сучасні аспекти розвитку виноградарства і виноробства в умовах українських теруарів;
  • Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України;
  • Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»;
  • Удосконалення технології коньяків та бренді України;
  • Удосконалення технології столових вин для сорту Рислінг Рейнський в умовах Півдня України.

 

 

Мельник І.В. – основні напрямки наукової діяльності:

  • Удосконалення технології світлого та темного лагеру з використанням ананасу;
  • Дослідження несолодженої сировини в технології пива;
  • Інтенсифікація процесу зброджування в технології столових вин з використанням активаторів неорганічного і органічного походження.

 

Тараненко О.Г. – основні напрямки наукової діяльності:

  • Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;

 

Ходаков О.Л. – сфера наукових інтересів:

  • Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв;
  • Удосконалення технології коньяків та бренді України;
  • Вдосконалення технології виробництва напівсухих вин;
  • Порівняльна оцінка різних технологічних режимів виробництва amber wines;
  • Розробка технології виробництва натурального білого десертного вина;
  • Вивчення доцільності виробництва червоних вин із застосуванням технології апосіменто.

Сугаченко Т.С. – основні напрямки наукової діяльності:

  • Сучасні аспекти стабілізації виноградних вин;
  • Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України.

 

Манолі Т.А. – сфера наукових інтересів:

  • Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості.

 

Тітлова О.О. – сфера наукових інтересів:

  • Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості.

Мулюкіна Н.А. – сфера наукових інтересів:

  • Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»;

Мирошниченко О.М. – сфера наукових інтересів:

  • Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв.

Ткаченко Л.О. – сфера наукових інтересів:

  • Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв.