ТКАЧЕНКО ЛЮДМИЛА ОЛЕКСІЇВНА

старший викладач кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ.

 Освіта

Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова, спеціальність – технологія виноробства, кваліфікація – інженер – технолог, Одеса, 1976 рік.

Підвищення кваліфікації

  • Інститут підвищення кваліфікації у «Школі педагогічної майстерності», Одеса, 2019.
  • Підвищення кваліфікації ТОВ « Винтрест» з 04.10.2021 р – 14.01.2022 р.  Тема «Дослідження сучасних та інноваційних технологій продукції первинного та вторинного виноробства на підставі сенсорних методів дослідження».

Навчальні дисципліни: «Технологія вина». ,  «Хімія і біохімія вина» , «Науково-дослідна робота студентів»,  керівництво курсових, дипломних робіт.

Коло наукових інтересів: сучасні і інноваційні технології первинного і вторинного виноробста,нормативно – технічні документи на виробництво готової продукції, вивчення впливу використання допоміжних матеріалів (дріжджів, обклеювачі речовині, ферментних препаратів пектолітичної дії та ін.) на динаміку технологічних процесів та якість столових виноматеріалів та вин.

Публікації: Є автором 20 наукових публікацій, 10 методичних вказівок. Участь у вітчизняних та  міжнародних науково-практичних конференціях.

   Актуальна діяльність